onsdag 29 februari 2012

Barngympa

Idag var det dags för barngympa igen i Tenhultsskolan! Fantastiskt roligt med barnen som tjoar och stimmar och verkligen är jätte duktiga! Barnen är mellan 4 och 6 år och verkligen jätte energiska! =)

Min svägerska Alexandra som varit med och lett barngympa ett tag frågade mig en dag om jag skulle vara intresserad av att vara med och leda, och ja varför inte? Det lät ju faktiskt himla roligt! Så nu var det tredje gången för min del. Framöver blir det eventuellt någon mindre utbildning i det, kan vara bra då det inte alltid är jätte lätt att komma på lekar och nya utmaningar. Tur är att Alexandra är med, hon är verkligen den bästa med barnen!

Tenhults gymnastikförening - http://www.laget.se/tgf/

torsdag 23 februari 2012

Löpning

Igår blev det en löparrunda igen, fantastiskt nu när snön nu äntligen börjar krypa tillbaka och man får springa i vårsol istället för bitande vindar och mörker...

Mitt mål är Tjejmilen i Stockholm i september. Vi är ett gäng tjejer som ska dit och bo på hotell en helg och springa detta lopp. Ska bli fantastiskt roligt! Hoppas på att springa under 1 h, vi får väl se hur det går...

Min träning följer jag via en träningsdagbok som finns på en sida som kallas Shapelink -http://www.shapelink.se/, både peppande och bra sätt att hålla koll på sin träning!

Denna sko köpte jag för ett halv år sedan, en löparsko från Saucony, 1700 kr då. Min arbetskamrat köpte den nu förra veckan för 1200 kr. Varit supernöjd med den! Inter Sport är kanon på att ta fram skor som passar just dig!

Våren

Ja idag tror jag faktiskt våren är här! Fåglarna kvittrar som tokiga och solen skiner... Helt underbart!

onsdag 22 februari 2012

Pyssel, pyssel, pyssel

Idag var det pysseldax! Här gör vi en spargris, något jag med brukade göra när jag var liten... Garanterat kladdigt och roligt! =)
Allt man behöver är:
1 ballong
Äggkartong
Tidningspapper
Tapetklister
Färg och pensel

Recept på tapetklister:
4 dl kallt vatten
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Blanda ut potatismjölet med lite av det kalla vattnet så det blir en jämn smet, det får inte bli klumpigt. Sedan kokar du upp resterande vatten i en kastrull tillsammans med sockret. Tag sedan av kastrullen från plattan och häll i smeten med potatismjöl. Se till att du rör om hela tiden. Låt sedan blandningen koka upp en gång till men avbryt så fort du ser den första bubblan. Låt klistret svalna. Klart för användning!

Blås upp ballongen till önskad storlek. Sätt på öron, fötter och näsa som du klipper ut ur äggkartongen. Sen är det bara att doppa tidningspappret i klistret och kladda på!

 


Torkdax! Sen är det dags att ta fram färgen och penslarna och skära ett hål i toppen så man kan använda den som spargris!

fredag 3 februari 2012

Enchiladas

Fredagskväll, mys i soffan, god mat, något bra på TV:n... Känns som ett rätt bra avslut på en jobbvecka. Ikväll testades det en ny enchiladas! Köttfärs lök, chunky salsa och västerbottenost (gillas). Rullades in i tortillabröd och över detta hälldes en sås med cremefraiche, vitlök, köttbuljong, tomatpure, salt och peppar. Toppades med riven ost och tomater. Blev riktigt gott! Serverades med en tomat och avokadosallad med pressad citron och havssalt. Fredagskvällen fullbordad! Bon appetit!