måndag 30 januari 2012

Mitt drömhus

Vid ett besök på husmässan i Stockholm fann vi vårt drömhus, det bara stod där och vi blev kära direkt. Med vinkel, två plan och en planlösning som var precis så som vi ville ha det stod det klart att det här huset ska vi ha!

Vi byggde med Smålandsvillan som gör s.k. nyckelfärdiga hus, vi betalar, dom bygger, vi får en nyckel och klart att flytta in. Ja nu var det väl inte riktigt så smidigt men i stora drag. Någon hammare behövde vi alla fall inte använda. Däremot är ovanvåningen oinredd, vilket också passade vår plan perfekt. Att få bo ett tag och sedan känna av, vad behöver vi mer?

Vi fick ärva en tomt på landet men att få bygglov var dock inte det allra smidigaste men efter många vänder fram och tillbaka fick vi det godkänt.

I början av juni sattes första spadtaget och sen var det i full gång!
På en månad, med inflytt 10 juli 2008, stod vårt hus klart.  
Grunden
På stora lastbilar kom huset i 3 olika moduler

Lyftes av med en jättekran
1 månad senare var huset "klart"

Våren/sommaren 2009 började vi själva bygga garaget

Garaget och huset 2010

Sommaren 2011 byggde vi trappen in
Trappräcket köpte vi från Altanprodukter.se - http://www.altanprodukter.se/altanracken.html

Under 2011 började vi även inreda vår efterlängtade ovanvåning
Här har vi satt in trappan
Isolering på full gång

Söndagskväll

Vilket härligt avslut på en jätte härlig helg! Efter barnkalas, matjunta, besök i badhuset och där söndagseftermiddagen avslutades med 2 års fotografering var ett glas vitt helt på sin rätt! Ugnen fyller luften med dofter som kan ta en till en liten ort vid Medelhavet.. Kvällens meny bestod av medelhavsörtkyckling. Receptet hittade jag i kokboken "Under valnötsträdet" av systrarna Anna och Fanny Bergenström! Rekommenderas varmt även om den funnits i handeln några år.


Örtkyckling med vin, oliver, rotfrukter, timjan, rosmarin, zucchini m.m.