söndag 31 maj 2015

Mors dag

Fick detta underbara armband från Edblads på Mors dag av mina bästa tjejer! Älskar vita armband, och framförallt nu till sommaren! 

Fartlek, puhhhh

Ja efter en veckas vila efter resan till Tyskland var de ju dags att sätta fart på fläsket igen!
Veckans upplägg fick bli;
Fre - 4 km löpning + 30 min styrka
Lör - 5,2 km promenad
Sön - 5,2 km löpning med fartlek 

Ja just fartlek var faktiskt ett helt okej sätt att träna intervall på! Fartlek är faktiskt ett svenskt påfund där man kollar på terrängen framför sig och väljer att kanske öka tempot växelvis mellan tex några lyktstolpar eller backar eller bara mellan andra märken man kommer till på sin löprunda. För att öka mitt tempo i löpningen behöver jag göra detta så nu ska jag försöka lägga in ett löppass i veckan med någon typ av intervallträning.  Jag garanterar att det var svettigt idag!!

torsdag 28 maj 2015

Vilken upplevelse - Tropical Islands

För att fira mina föräldrar som fyllde 60 år nu i maj blev det en resa till Tyskland och Tropical Islands. Förväntningarna var höga både hos oss vuxna och barn, och vilket ställe det var! Helt helt underbart. Tropical Islands är Europas största badland ( 6 x Globen i storlek) och med tropisk värme, värmen låg runt 30 grader dygnet runt, kändes med andra ord som man var i Thailand fast vi faktiskt bara var i ett badhus i Tyskland ;) Riktiga sandstränder, som var uppbyggda efter "Söderhavet" och en balinesisk lagun med strömmande kanal och vattenfall. Där fanns lekland, massa restauranger, spa, fåglar, ödlor, man kunde till och med flyga luftballong etc. etc. För att sammanfatta det så var det bland det bästa stället jag varit på! Fanns olika sätt att bo på - tält, bungalow och hotellrum. Vi valde det sistnämnda, fräscht och i direkt anslutning till badet som var öppet dygnet runt. Kan varmt varmt varmt rekommendera detta ställe och jag tror själv att vi kommer återvända hit någon gång!
Ebba och Viktor vid Söderhavet
Söderhavet vid min och Elsas morgonpromenad
Regnskogen


 Flamingos
 
Balinesiska lagunen



 Utflykt på båt i Lübbenau med alla dess kanaler och gurkor



 
 Mamma och pappa 60 år!!!! Grattis!!

onsdag 20 maj 2015

Äntligen är den här, Simona Ahrnstedts "En enda hemlighet"

Som jag väntat på denna bok! Simona Ahrnstedts uppföljare till "En enda natt". Detta blir hennes 5:e bok och jag har läst dom alla, ett antal gånger :) Älskar att ibland bara ha en bok som är lättläst och inte kräver någon större tankeverksamhet. Simona skriver i genren romance, och en romanceroman ska i centrum ha en kärlekshistoria, den ska väcka känslomässigt engagemang, det ska finnas någon sexuell spänning och den måste sluta lyckligt – riktigt okej i mina ögon ;). 
Nora Roberts är en annan författare jag alltid gillat, när det kommer till de där kvällarna man bara vill ha lite lätt läsning, och hon skriver också i genren romance.
Det är däremot rätt trevligt med Simona Ahrnstedts böcker, att hon faktiskt är svenska och böckerna utspelar sig i Sverige, både i dåtid och nu de sista 2 böckerna i nutid. 
Nu blir det i alla fall att ge sig på den sistsläppta... 

Nu börjar det ge resultat!

Det jag saknade mest under min förra graviditet var absolut träningen! Jag valde att inte träna något särskilt förutom promenader. Jag vet att man kan träna och allt men jag var väldigt väldigt rädd om det där lilla pyret som växte i magen så rent psykiskt kändes det skönt att ta en lååång vila från allt vad träning heter! 

Jag gjorde mitt andra kejsarsnitt i oktober, och trots att man tycker att världen kommit långt i allt får man, och det finns väldigt lite information om hur man kommer igång igen efter ett snitt. Men jag bet tag i de sura äpplet och började försiktigt försiktigt! Första månaderna tog jag bara lätta promenader och gjorde de övningar man fick från sjukgymnasten på sjukhuset, mycket knip i början. Promenaderna blev längre och tempot ökade och jag kunde börja styrketräna lite lätt efter några månader. Jag valde att följa Olga Rönnbergs bok - Träning för nyblivna mammor, jag är idag jätte glad att jag faktiskt orkade fullfölja det upplägg hon har i boken! Känner nu när jag gjort 3 steg av 4 i boken att jag kommit tillbaka väldigt bra. 

När Elsa var ungefär 5,5 månad började jag springa lite igen, först bara runt 2-3 km men nu har jag kunnat trappa upp till ca 4-5 km och det känns bra!! 😃 

Försöker hinna med 2-3 styrketräningspass i veckan och ungefär 2 pass med löpning eller promenader. Familjen kommer alltid i första hand så upplägget varje vecka varierar men man brukar kunna hitta ett hål här eller där! Nu framöver tänker jag däremot försöka öka på löpningen! 
Förra veckans upplägg:
Tis - 40 min styrka 
Tors - 5,2 km löpning
Fre - 50 min styrka
Sön - 40 min styrka + 2 km löpning 

Det viktigaste är väl ändå att man gör vad som känns bra och rätt för en själv! Och jag är där, där allt känns fantastiskt bra, där jag är nöjd med mig själv och vad jag lyckats åstadkomma med min träning! 

tisdag 19 maj 2015

Vår lilla ängel Elsa...

... kom till världen i oktober. Ännu en lång resa att få bli föräldrar igen fick äntligen sitt slut... och nu är vi föräldrar till två små underbara tjejer.
Idag är Elsa 7,5 månad, man vill bara stoppa tiden ibland.. Det är inte någon liten bebis längre som vill ligga på bröstet och sova, tänk vad snabbt den tiden är förbi. Njut säger jag bara till alla er föräldrar, tiden när dom är små går så snabbt förbi och det får man aldrig tillbaka..

Blogga igen..

Oj.. var visst länge sedan jag gjorde ett inlägg, igen! Får väl göra ett sista försök nu..