onsdag 30 juli 2014

Sommarläsning

Sommar och böcker är väl något som hör ihop! Har haft lite torka på läsfronten men egentligen är det de bästa jag vet. Bara att få gå in i en bokaffär och bläddra bland alla dessa böcker, love it! Och att fylla bokhyllan hemma är nog lite av en hobby jag har! 

I sommar har jag läst Cikeln - en trilogi och ungdomsbok om sex tjejer som lever fullständigt olika liv och som förs samman    en natt utan att de vet hur de kom dit eller varför. De får reda på att de är häxor, de Utvalda och att de har en uråldrig ondska som förföljer dem. 
Själv tycker jag nog att boken var just en ungdomsbok, letar fortfarande som inbiten Twilight-fan jag är efter något liknande just Twilight. Men för yngre kan jag absolut rekommendera denna bok! 

Vidare håller jag på att läsa "Kaffe med rån". En heltokig bok om ett gäng pensionärer som tycker att livet på ålderdomshemmet är alldeles för trist och instängt. De bilder pensionärsligan och utför det perfekta rånet - allt för att hamna i föngelse, för där har de allt hört att man har det bättre... 
En riktigt underhållande bok enligt mig! Absolut läsvärd!! 

Sedan kommer man till barnböcker. Ebba som snart fyller fem har börjat fascineras av bokstäver. Vi läser "Majas alfabet", en bok där det om varje bokstav är en liten berättelse. Jätte härlig bok med vacker illustration! 


Vi har även köpt "Spöket Laban - Tyst Labolina" via nätet. Kom hem i en förpackning med en liten leksak, vilket alltid uppskattas. Denna ingår i en serie av böcker, tänker absolut köpa fler. Lagom långa och lättlästa som godnattsaga på kvällarna!  





tisdag 22 juli 2014

Sommar, sommar o sol...

Ja det kan man verkligen säga, vilken semester hittills. Sol, sol, sol o sol!!! Kan knappt minnas att jag haft en så bra semester hemma i Sverige! 

Första veckan var vi på campingen i Borrby med Dennis pappa och familj och några grannar till dom och denna veckan är vi med min familj. Det har blivit en massa bad varje dag! Vi har med oss en riktig liten fisk som helst håller sig mer under vattnet än över. I veckan blev det inköp av ett par badglasögon och dom uppskattades mycket av lilltjejen! 
Så här kan vår jätte stora husvagn se ut på kvällarna när det är filmdags..

Vi har hunnit med ett besök också på Toselilla sommarland, vilket ställe! Badland, karuseller, lekborgar, djur o en massa annat skoj! Ebba drack sin första slush! Ha ha snacka om en mamma och pappa som är jätte ute kanske. Men har alltid tyck den där sörjan ser jätte äcklig ut. Men efter en vecka med Dennis småsyskon förstod man att det är det de ska va! Hade inte så många bilder i mobilen från dagen på Toselilla, men här kommer några.. 



Ett besök i Simrishamn.. Jätte mysig liten stad! 
Och ett besök vid Haväng. Toppen badställe! Det har blåst ett par dagar vid havet så vågorna har varit rätt stora men här fanns en liten å som rann ut i havet också som var mycket populärt av barnen med stenar och små vattenfall.
Vi har hängt en del vid poolen på campingen..
Och jag har hunnit fylla år... Ännu ett år äldre.. Fick ett par öronhängen från Annika Vallin som jag önskat mig av min kära sambo och Ebba och en träningsbok för att hitta tips och idéer till träning igen efter graviditeten, super sugen på att börja igen!!!! Presentkort på Mio blev det också, håller på att spara ihop till ett vitrinskåp därifrån. 
Ja en jätte härlig fördelsedag var det! 

tisdag 15 juli 2014

Semester!!!

Ja då var det äntligen semester! Husvagnen på plats, vädret ser ut att bli toppen och min älskade familj är med! Vi har inkvarterat oss på en camping som heter Borrbystrand, allt är verkligen toppen! Massor av barnfamiljer så Ebba hittar en massa kompisar, havet precis i jämte med en jätte lång barnvänlig sandstrand, här finns pool, liten kiosk, ja allt som man behöver! Nära till både Ystad och Simrishamn och detta måste vi utforskare närmare framöver! 

Igår blev det lek och bad, helt underbar strand och att man kan få det här vädret med är ju helt toppen! 


och ett besök på kiviks marknad som visst anordnas under ett par dagar varje år. Herregud den här marknaden var nog den största jag sett, på svensk mark i alla fall! Vi gick nog igenom hälften.. Sen började min ändå rätt gravid kropp säga ifrån att det nog räckte.. Kanske inte en marknad jag känner att jag måste besöka varje år, en massa krimskrams och säkert hälften av alla ställ sålde mobilskal.. Men nu har man ju sett den med!