söndag 11 augusti 2013

Nostalgi, mat, skratt och bubbel..

.. kan väl kortfattat beskriva fredagens matjunta med mina gamla vänner. 

Matjuntan gick denna gång av stapeln i Lisas kök. Var tredje månad har vi detta där vi träffas och lagar god mat tillsammans. Denna gång var det kycklingsandwich som stod på menyn, fantastiskt gott och smidigt att göra!


Kycklingsandwich recept:

Till efterrätt bjöds det på kokos crème brulee med marinerad ananas. Mums!

Nostalgin flödade denna kväll, vi öppnade den hemliga lådan och hittade alla gamla brev vi skrev till varandra på lektionerna, ja detta var ju innan mobilens  tid så man fick använda papper och penna istället, det bjöds på många härliga skratt! 

Kvällen avslutade vi med ett dopp i bubbelpoolen, 38 grader varmt vatten, ljuvligt! 

onsdag 7 augusti 2013

Desigual

Ja ett nytt märke som blivit min nya favorit! Märket kommer från Spanien och är ytterligare en grej jag ser fram emot när vi är i Barcelona, shopping!! 

Hittat en hel hög med klänningar jag blivit förtjust i och som jag med glädje skulle se hänga hemma i min garderob.. 




Bilderna är tagna från Bubbleroom.se och Nelly.com

Väntar med spänning...

... på en ny bok jag beställt! 

"Stad av skuggor" skriven av Clare Cassandra. 


Tror mycket på den här för mig som är inbiten Twilight-fantast! Biopremiär även 23 augusti! Så nu väntar jag bara på att boken ska dyka upp med posten... 

... En annan bok jag tänker beställa är "Katedralen vid havet" som utspelar sig i Barcelona, vad kan väl passa bättre än att få lite känsla inför vår kommande resa i september just dit! 


söndag 4 augusti 2013

Trädgårdsfest!

I helgen var det dags för kalas, fira mig som fyllt 30! Det bjöds på strålande väder  så det fick bli långbord i trädgården! Över öppen eld kokade vi ungersk gulaschsoppa och min nya köksassistent fick gå varm då vi även bjöd på focaccia och jordgubbstårta! 


Focaccia
Receptet är taget från Leila Lindholm. Perfekt till en långpanna. 

Grundrecept

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7–8 dl vetemjöl special
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

1.Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2.Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3.Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
4.Sätt ugnen på 225 grader.
5.Häll upp degen på mjölat bakbord, knåda och forma till en boll. Platta ut tills den är cirka 1 1/2 cm tjock på en oljad plåt med lite flingsalt i botten.
6.Jäs till dubbel storlek under bakduk i cirka 30 minuter.
7.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och smaksättning (olika variationer. Jag använde mig av 4 hela rosmarinkvistar som jag krossade i en mortel och sen blandade ut med olivolja. Ringla sedan över rosmarinoljan över brödet). 
8.Grädda bröder gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Och så var det ju jordgubbstårtan, klassisk med vaniljkräm, grädde och jordgubbar!